Επαγγελματική αποκατάσταση στη Γερμανία

Αν ενδιαφέρεστε να εργαστείτε σε έναν από τους αναπτυσσόμενους επαγγελματικούς κλάδους στη Γερμανία, σας ενημερώνουμε και σας κατευθύνουμε ώστε να αποκτήσετε όλα εκείνα τα απαραίτητα εφόδια (βιογραφικό, συνοδευτική επιστολή, γλώσσα, συνέντευξη) που θα σας βοηθήσουν στην άμεση επαγγελματική σας αποκατάσταση.

Η αγορά εργασίας στη Γερμανία


Σήμερα, η Γερμανία αποτελεί τη μεγαλύτερη οικονομικά δύναμη και την πιο καινοτόμα στην Ευρώπη, ενώ στην παγκόσμια κατάταξη βρίσκεται στην 5
η θέση, όσον αφορά την οικονομική της ισχύ. Αυτό συντελεί στην έντονη επιθυμία των Ελλήνων και των υπόλοιπων Ευρωπαίων να μεταναστεύσουν στη χώρα αυτή για να εξασφαλίσουν μια πολύ καλή επαγγελματική πορεία. Η Γερμανία είναι μια ιδιαίτερα δελεαστική χώρα για όλους όχι μόνο επειδή συνδυάζει μια καλή ποιότητα ζωής με ένα καθαρό και όμορφο περιβάλλον αλλά και επειδή η αίσθηση της ασφάλειας και της τάξης είναι υψηλή σε όλους τους τομείς. Το πιο εντυπωσιακό, όμως, με αυτή τη χώρα είναι το χαμηλό ποσοστό ανεργίας (5,5%) και ο αρκετά υψηλός μέσος όρος μισθών που βοηθάει τους πολίτες/κάτοικους της χώρας να έχουν ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.

Οι επαγγελματικοί κλάδοι στους οποίους υπάρχει έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού είναι οι παρακάτω:

 

  • Προσχολική εκπαίδευση και απασχόληση (έως και 3.895μισθός)
  • Νοσηλευτικό Προσωπικό (έως και 3.806μισθός)

  • Μηχανολόγος Μηχανικός στη Λειτουργία και Συντήρηση (έως και 5.718μισθός)

  • Τεχνικός Οχημάτων με Κινητήρα (έως και 3.302μισθός)

  • Λιανικές Πωλήσεις (έως και 6.275μισθός)

  • Κοινωνική Εργασία και Κοινωνική Λειτρουργός (έως και 4.230μισθός)

  • Γηριατρικός Νοσηλευτής (έως και 3.125μισθός)

  • Εκπαιδευτικός (έως και 6.495μισθός)

  • Ηλεκτρολόγος (έως και 3.814€ μισθός)

Πως σας βοηθάμε να πετύχετε τους επαγγελματικούς σας στόχους με τέσσερα απλά βήματα.

b

Βήμα 1

Συγγραφή – Βελτίωση Βιογραφικού

Εμείς στο Διάλογο επενδύουμε στη δημιουργία ενός καλοστημένου και πρωτότυπου βιογραφικού, στοχεύοντας να σε βοηθήσουμε και να σε κατευθύνουμε να βρεις τα δυνατά σου σημεία, έτσι ώστε αποτυπώνοντας τα στο βιογραφικό σου να τονίζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τέλος, με αυτή τη διαδικασία θα έχεις στα χέρια σου ένα βιογραφικό, σε 2 γλώσσες: Γερμανικά & Αγγλικά, το οποίο θα μπορείς να διαμορφώνεις ανάλογα με κάθε περίσταση.

Μπορούμε να αξιολογήσουμε ΔΩΡΕΑΝ το βιογραφικό σου και να σε ενημερώσουμε εάν είναι ικανοποιητικό για να διεκδικήσεις μια θέση εργασίας στη Γερμανία. Θα λάβεις αναλυτική βαθμολογία σε 5 άξονες (πάντα σε σχέση με το πως αξιολογούν οι Γερμανικές εταιρίες τα βιογραφικά).

l

Βήμα 2

Συνοδευτική Επιστολή

Για εμάς ο ρόλος της συνοδευτικής επιστολής δεν είναι απλά διακοσμητικός, αλλά καταλυτικός. Η συνοδευτική επιστολή έρχεται να απογειώσει το βιογραφικό σου σημείωμα παραθέτοντας τις εμπειρίες, τις γνώσεις και τις δεξιότητες σου με τέτοιο τρόπο ώστε να αποκαλύπτονται τα δυνατά στοιχεία του χαρακτήρα σου. Μια στοχευμένη συνοδευτική επιστολή δεν αφήνει πολλά περιθώρια απόρριψης από τους μελλοντικούς σου εργοδότες και ειδικά στη Γερμανία, είναι απαραίτητη!

Γι’ αυτό συνδυάζοντας όλη τη γνώση και την εμπειρία μας μαζί με το δικό σου ενθουσιασμό, δημιουργούμε μια ακαταμάχητη συνοδευτική επιστολή που μαζί με το βιογραφικό σου, σε παραθέτουν αυτόματα στη λίστα των καλύτερων υποψηφίων για τη θέση που επιθυμείς.

Σου ετοιμάζουμε μέχρι 5 διαφορετικές συνοδευτικές επιστολές.

U

Βήμα 3

Έρευνα

Έχοντας χτίσει γερές σχέσεις αλλά και δίκτυο συνεργατών με την Γερμανία εντοπίζουμε με βάση το επαγγελματικό προφίλ σου τις εταιρίες στις οποίες θα ήθελες να εργαστείς και σε προωθούμε σε αυτήν. Η διαδικασία αυτή γίνεται αφού κάνουμε πρώτα μια έρευνα για 10 πιθανές θέσεις εργασίας και επιλέξεις 5 από αυτές για να κάνουμε την αίτηση σου. Επιπρόσθετα, σε πληροφορούμε για τη ζωή και το κόστος ζωής στην πόλη στην οποία πρόκειται να μετακομίσεις.

w

Βήμα 4

Συνέντευξη

Έχοντας δημιουργήσει μια αρκετά δελεαστική αίτηση με ένα καλοστημένο βιογραφικό και μία στοχευμένη συνοδευτική επιστολή είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα περάσεις στο επόμενο στάδιο της συνέντευξης. Για αυτό το στάδιο, ο Διάλογος σε βοηθάει και σε προετοιμάζει κατάλληλα με προσομοιώσεις και role playing games. Στόχος μας είναι να σου δώσουμε τα απαραίτητα εφόδια ώστε να αναπτύξεις τις δεξιότητες που χρειάζονται για να περάσεις με επιτυχία και σιγουριά για τον εαυτό σου το κατά τa άλλα αγχωτικό στάδιο της συνέντευξης και να σιγουρέψεις τη θέση που επιθυμείς.

Κλείστε σήμερα ένα ραντεβού για δωρεάν διάγνωση των αναγκών σας.

Τηλ: 2313053435, Κιν: 6943112212, info@dialogos.net.gr

Επικοινωνία

Μπαλταδώρου 11
Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 54631
Τηλ: 2313053435
Κιν: 6943112212
Εmail: info@dialogos.net.gr

Share This