European Projects

Εργασία ως νοσηλευτής στη Γερμανία

Στην περιοχή της Σαξονίας ο αριθμός των ανθρώπων που χρειάζονται ιατρική περίθαλψη και βοήθεια αυξάνεται συνεχώς, ενώ ο αριθμός του εξειδικευμένου νοσηλευτικού προσωπικού παραμένει σταθερός ή ακόμα χειρότερα μειώνεται. Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει μια μεγάλη ανάγκη και ζήτηση της Γερμανίας για εξειδικευμένους Νοσηλευτές αλλά και τους Βοηθούς τους από το εξωτερικό και κατ΄επέκταση από την Ελλάδα. Δεδομένων των πολλών ευκαιριών εργασίας για τους Έλληνες στον τομέα αυτό, αναζητάμε μαζί με το Γερμανό συνεργάτη μας FORTISFAKULTAS άτομα- υποψηφίους για εργασία σε νοσοκομεία ή γηροκομεία με παράλληλη επιμόρφωση στην περιοχή του Chemnitz (Κέμνιτς) της Σαξονίας στη Γερμανία.

Το πρόγραμμα αποτελείται από 3 κύρια μέρη, την εκμάθηση Γερμανικών σε Ελλάδα και Γερμανία, την εργασία στη Γερμανία και την επαγγελματική κατάρτιση, επίσης, στη Γερμανία. Τα στάδια παρουσιάζονται αναλυτικά παρακάτω:

Μαθήματα Γερμανικών

Περισσότερα

Τα μαθήματα Γερμανικών (εντατικά μαθήματα Α1-Β1) θα πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα στα γραφείαμας στη Θεσσαλονίκη (Μπαλταδώρου11) για 4 περίπου μήνες. Η έναρξη τους θα γίνει το Δεκέμβριο του 2017 και θα υλοποιούνται κάθε μέρα από 5 εως 6 ώρες για τους υποψηφίους που δεν γνωρίζουν καθόλου Γερμανικά. Το επίπεδο που θα πρέπει να έχει αποκτηθεί μέχρι τον Απρίλιο του 2018 είναι το Β1. Αυτοί που γνωρίζουν τη γλώσσα μπορούν να έρχονται σε τακτικά χρονικά διαστήματα, ώστε να βελτιώσουν το επίπεδο τους, ενώ αυτοί που είναι ήδη σε ένα πολύ καλό επίπεδο μπορούν να έρχονται 2-3 φορές, ανάλογα πως θα κρίνουν οι ίδιοι το επίπεδο τους και την ανάγκη για βελτίωση.

Τέλος, όλοι οι υποψήφιοι θαδώσουν τεστ γλωσσομάθειας σε εμάς τον Απρίλιο του νέου έτους, ώστε να εξετάσουμε το επίπεδο τους και να κρίνουμε αν είναι σε θέση να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. Οι υποψήφιοι που θα περάσουν τις εξετάσεις θα μεταβούν στη Γερμανία το Μάιο – Ιούνιο του 2018 και θα συνεχίσουν την εκμάθηση της Γλώσσας εκεί μέχρι το επίπεδο του Β2. Τα μαθήματα θα διαρκέσουν περίπου 3 μήνες και θα πραγματοποιηθούν παράλληλα με την εργασία των υποψηφίων ως βοηθοί νοσηλευτές.

Εργασία

Περισσότερα

Οι υποψήφιοι θα κάνουν αρχικά μια πρακτική άσκηση 2 εβδομάδων με στόχο να εγκλιματιστούν και να γνωρίσουν τις συνθήκες εργασίας στα νοσοκομεία ή γηροκομεία του Κέμνιτς. Ανάλογα το εκπαιδευτικό υπόβαθρο του υποψηφίου, θα ακολουθήσει η κανονική καθημερινή έργασία για 8 ώρες με ορισμένες φορές εργασία σε βάρδιες, οι οποίες θα αμείβονται παραπάνω. Δηλαδή, οι κάτοχοι πτυχίου Νοσηλευτικής από ΤΕΙ θα εργαστούν απευθείας ως Νοσηλευτές σε νοσοκομεία ή γηροκομεία και θα αμοίβονται αντίστοιχα σύμφωνα με το γερμανικό νόμο.

Από την άλλη μεριά, οι υποψήφιοι που έχουν τελειώσει τις σπουδές τους σε ΙΕΚ, ΕΠΑΛ ή ΕΠΑΣ θα ξεκινήσουν την εργασία τους ως Βοηθοί Νοσηλευτές και μετά από 4 μήνες θα παρακολουθούν παράλληλα μαθήματα (επιμόρφωση) με στόχο να αναβαθμίσουν το πτυχίο τους, ώστε να είναι σε θέση στο μέλλον να εργαστούν ως Νοσηλευτές και όχι ως Βοηθοί Νοσηλευτές.

Επαγγελματική κατάρτιση

Περισσότερα

Η επιμόρφωση αφορά αυτούς που έχουν πτυχίο Νοσηλευτικής από ΙΕΚ, ΕΠΑΛ ή Επας. Από τον Σεπτέμβριο του 2018 και παράλληλα με την εργασία τους ως Βοηθοί Νοσηλευτές οι υποψήφιοι θα παρακολουθούν κάποιες μέρες της εβδομάδας (εκτός ωραρίου εργασίας) τα απογεύματα συγκεκριμένα θεωρητικά μαθήματα. Τα μαθήματα αυτά θα εστιάζονται στη φροντίδα του ασθενή και ηλικιωμένου, στην ιατρική διάγνωση αλλά και στη θεραπεία.

Περαιτέρω εκπαιδευτικά μαθήματα θα είναι η υποστήριξη των ασθενών και ηλικιωμένων στην οργάνωση της ζωής τους, συμπεριβαλομένων των συνθηκών διαβίωσης και τη κοινωνική δικτύωση τους. Η επιμόρφωση των υποψηφίων θα ολοκληρωθεί σε 4 χρόνια από την έναρξη της και όσοι την ολοκληρώσουν επιτυχώς, θα αποκτήσουν το πτυχίο του Νοσηλευτή και θα έχουν τη δυνατότητα νασυνεχίσουν να εργάζονται στον ίδιο ή άλλο οργανισμό ως Νοσηλευτές και να αμοίβονται αντίστοιχα.

Email

Στείλε ένα μήνυμα!

7 + 14 =

Info

Επικοινώνησε ή έλα στο Διάλογο

Email

info@dialogos.net.gr

Τοποθεσία

Μπαλταδώρου 11
Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 54631

Τηλέφωνα επικοινωνίας

Γραμματεία: 2313053435
Κινητό: 6943112212

Share This