Σεμινάρια και ενημερωτικές εκδηλώσεις

Αναζήτηση εργασίας και Συγγραφή βιογραφικού

Με στόχο την ενημέρωση σού γύρω από το θέμα της αναζήτησης και εύρεσης εργασίας, διοργανώνουμε σεμινάρια με τη μορφή εργαστηρίου για την ορθή και πετυχημένη αναζήτηση εργασίας στην Ελλάδα και στη Γερμανία. Αρχικά, στο σεμινάριο αυτό επικεντρωνόμαστε στον τρόπο με τον οποίο μπορείς αποτελεσματικά να αναζητήσεις μία διαθέσιμη θέση εργασίας και έπειτα στοχεύουμε στην πλήρη ενημέρωση σου σχετικά με τη συγγραφή ενός σωστού βιογραφικού και μίας συνοδευτικής επιστολής.
Στην πορεία, σου αναλύουμε τις δεξιότητες τις οποίες θα πρέπει να αναπτύξεις ώστε να είσαι ικανός να εργαστείς σε ένα εργασιακό περιβάλλον με υψηλές απαιτήσεις. Τέλος, σου περιγράφουμε τρόπους σωστής επαγγελματικής συμπεριφοράς, πώς πρέπει δηλαδή να συμπεριφέρεσαι απέναντι στον εργοδότη σου, στους συναδέλφους σου και τι μπορείς να κάνεις στις δύσκολες καταστάσεις.
Διάρκεια: 3-4 ώρες

Επαγγελματικός Προσανατολισμός

Με συνεργασία έμπειρου ψυχολόγου, ο οποίος είναι ειδικευμένος στον επαγγελματικό προσανατολισμό στους ενηλίκους, διοργανώνουμε διαδραστικό σεμινάριο σε δυο μέρη. Στόχος μας είναι να σε βοηθήσουμε να ανακαλύψεις και να βρεις τη δουλειά που σου ταιριάζει ανάλογα με τα προσόντα και τα ενδιαφέροντά σου. Αρχικά, θα γίνει μία θεωρητική εισαγωγή σχετικά με το τι είναι σημαντικό να προσέξεις και να σκεφτείς πριν ξεκινήσεις να ψάχνεις για δουλειά και έπειτα θα συμμετάσχεις στη διαδικασία ενός γραπτού τεστ, το οποίο θα έχει τη μορφή πολλαπλής επιλογής. Τέλος, ο ψυχολόγος θα συλλέξει τα τεστ όλων των υποψηφίων και αφού τα εξετάσει και τα ερμηνεύσει μόνος του, θα σου εξηγήσει και αναλύσει το δικό σου τεστ, κλείνοντας μαζί σου ένα προσωπικό ραντεβού.
Διάρκεια: Α μέρος 3 ώρες και Β μέρος 1 ώρα

Γερμανική Γλώσσα και Ορολογία διαφόρων επαγγελματικών κλάδων

Αν θέλεις να μάθεις ή να βελτιώσεις το επίπεδο των Γερμανικών σου, σου παρέχουμε τις απαραίτητες γνώσεις μέσα από το συγκεκριμένο σεμινάριο, διοργανώνοντας εντατικά μαθήματα της Γερμανικής Γλώσσας για τα επίπεδα Α1 εως Β2. Παράλληλα, με αυτό το σεμινάριο σου δίνουμε την ευκαιρία να μάθεις την ορολογία στα Γερμανικά στους παρακάτω επαγγελματικούς κλάδους: Χρηματοοικονομικά, Εκπαίδευση, Υγεία, Εξυπηρέτηση πελατών, Ξενοδοχειακή και επαγγελματική εστίαση, Διεθνές Εμπόριο, Γυμναστική, Ξυλουργική, Γεωργία, Κομμωτική, Ηλεκτρολόγος, Μηχανικός, Ταξιδιωτικός πράκτορας.
Διάρκεια: 100 ώρες το κάθε επίπεδο

Εκπαίδευση και εργασία στην Ελλάδα και στη Γερμανία

Με παρουσιαστές από διάφορους επαγγελματικούς τομείς από την Ελλάδα και τη Γερμανία διοργανώνουμε ενημερωτικές εκδηλώσεις με θέμα την εκπαίδευση και την εργασία στην Ελλάδα και στη Γερμανία. Παρακολουθώντας μια τέτοια εκδήλωση θα αποκομίσεις χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το επίπεδο εκπαίδευσης στη Γερμανία και τις διαφορές που υπάρχουν με το αντίστοιχο επίπεδο στην Ελλάδα. Επιπρόσθετα, ενημερώνεσαι για τις συνθήκες και το ωράριο εργασίας στη Γερμανία καθώς και για τις μηνιαίες αποδοχές. Τέλος, έχοντας μια πλήρη εικόνα θα είσαι σε θέση να κατανοήσεις και να συγκρίνεις το εκπαιδευτικό σύστημα και την αγορά εργασίας των δύο αυτών χωρών, το οποίο θα σε βοηθήσει να επιλέξεις ορθότερα τη χώρα στην οποία θα ήταν καλύτερο για εσένα να σπουδάσεις και να εργαστείς.

Μάθε περισσότερα

Επικοινωνία

Μπαλταδώρου 11
Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 54631
Τηλ: 2313053435
Κιν: 6943112212
Εmail: info@dialogos.net.gr

Share This