Συμβουλευτική εκπαίδευσης για σπουδές στη Γερμανία

Αν ενδιαφέρεστε εσείς ή το παιδί σας για προπτυχιακές ή μεταπτυχιακές σπουδές στη Γερμανία, στην Ελβετία ή στην Αυστρία, σας ενημερώνουμε και σας κατευθύνουμε ώστε να επιλέξετε τις σπουδές καθώς και το πανεπιστήμιο και την πόλη που σας ταιριάζουν. Ιδανικό για ηλικίες 16+.

Μπείτε στο Πανεπιστήμιο της επιλογής σας με 100% επιτυχία.

Στείλε μήνυμαΚάλεσε μας τώρα

Σπουδές στη Γερμανία

Η Γερμανία στις μέρες μας αποτελεί μια από τις πιο οικονομικά ισχυρές χώρες και προσφέρει πολλές προοπτικές εργασίας σε διάφορους επαγγελματικούς κλάδους. Τα περισσότερα από τα 430 ιδρυμάτα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (πανεπιστήμια, πολυτεχνεία κλπ) δεν χρεώνουν δίδακτρα και προσφέρουν αγγλόφωνα και γερμανόφωνα προγράμματα σπουδών αναγνωρισμένα παγκοσμίως.

Τα πολλά προγραμμάτα σπουδών και οι πληροφορίες που βρίσκονται στις ιστοσελίδες των πανεπιστημίων μπορεί να δυσκολεύουν τους υποψηφίους να λάβουν μια απόφαση για τη σωστή επιλογή προγράμματος και πανεπιστημίου.

Οι εξειδικευμένες υπηρεσίες μας:

Το πλεονέκτημα μας ως Διάλογος είναι η εμπειρία μας και η αμεσότητα που έχουμε με τη Γερμανία, δεδομένου ότι η Marie Meihsner, η σύμβουλος σταδιοδρομίας του Διάλογος, κατάγεται από τη Γερμανία και έχει ολοκληρώσει την μετεκπαίδευση της ως σύμβουλος σταδιοδρομίας εκεί. Ήταν για αρκετά χρόνια λέκτορας της DAAD (Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών) στη Γερμανική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, και εστίασε σε θέματα συμβουλευτικής εκπαίδευσης για υποψηφίους που επιθυμούν να σπουδάσουν στη Γερμανία.

Eμείς στον Διάλογο γνωρίζουμε πολύ καλά το γερμανικό εκπαιδευτικό σύστημα, καθώς και τις απαιτήσεις του. Η καθημερινή μας επικοινωνία (τηλεφωνική/ ηλεκτρονική) με τη χώρα, τα πανεπιστήμια και τους αρμόδιους φορείς συμβάλει στην άμεση μεταφορά πληροφοριών χωρίς να υπάρχει κίνδυνος για παραπληροφόρηση, λάθος ερμηνεία και κενά στη μετάφραση.

Σας βοηθάμε να βρείτε το κατάλληλο πανεπιστήμιο σε 4 απλά βήματα.

Δωρεάν ανάλυση αναγκών

Το πρώτο – και πιο ουσιαστικό – βήμα είναι να αναλύσουμε τις ανάγκες σας και να σας παρέχουμε αναλυτικές πληροφορίες όχι μόνο για το αντικείμενο και το περιεχόμενο που σας ενδιαφέρει, αλλά για τα πανεπιστήμια (φιλοσοφία, κατάταξη κτλ) και για το βιοτικό επίπεδο και τους ρυθμούς ζωής των πόλεων της Γερμανίας.

Στόχος μας είναι να επιλέξετε ένα αξιόλογο πανεπιστήμιο, το οποίο θα σας παρέχει υψηλό επίπεδο μόρφωσης και γνώσης και τέλος πολλές ευκαιρίες για τη μετέπειτα επαγγελματική σας αποκατάσταση.

Έρευνα – Στάδιο 1ο

Στη συνέχεια η επιλογή του καταλληλότερου πτυχίου ή μεταπτυχιακού γίνεται από εσάς μέσα από τις αναλυτικές πληροφορίες που θα σας δώσουμε, αφού κάνουμε την έρευνα μας και τις επαφές μας βάσει όσων προκύψουν από την αξιολόγηση του προφίλ. Θα λάβετε για 1 εως 5 ειδικότητες μέχρι 25 προτάσεις Πανεπιστημιακών προγραμμάτων στις οποίες θα σας παρέχουμε πληροφορίες σχετικά με τον τίτλο του προπτυχιακού ή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, την ονομασία του πανεπιστημίου, την προθεσμία αίτησης, το κόστος, τις πιθανότητες αποδοχής με βάση τα ζητούμενα δικαιολογητικά καθώς και στοιχεία επικοινωνίας, όπως εμαιλ και τηλέφωνα.

Από αυτές τις προτάσεις θα επιλέξετε 5 εως 10 που σας ενδιαφέρουν και θα τις αναλύσουμε περισσότερο στη δεύτερη φάση της έρευνας μας.

Έρευνα – Στάδιο 2ο

Στη δεύτερη φάση της έρευνας ακολουθεί η παρουσίαση των 5 εως 10 προγραμμάτων/πανεπιστημίων και η αναλυτική περιγραφή τους, στην οποία θα έχετε λάβει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να επιλέξετε ένα πρόγραμμα που σας ταιριάζει και θα ανταποκρίνεται στις επιθυμίες και στα προσόντα σας.

Η ανάλυση και η παρουσίαση γίνεται στα ελληνικά και περιλαμβάνει τα εξής:

  • Κατατάξεις Πανεπιστημίων
  • Αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών
  • Προθεσμίες αιτήσεων
  • Απαραίτητα δικαιολογητικά
  • Κόστος και πιθανά δίδακτρα
  • Προτάσεις διαμονής (φοιτητικές εστίες)
  • Ζωή στην εκάστοτε πόλη
  • Υποτροφίες
  • Άλλα ζητήμα που πιθανόν να απασχολούν τον υποψήφιο

Αίτηση

Σε αυτό το στάδιο σας ενημερώνουμε και συλλέγουμε τα απαραίτητα δικαιολογητικά που χρειάζονται για να κάνουμε την αίτηση σας. Στόχος μας είναι να στείλετε μια αίτηση, η οποία θα αυξάνει τις πιθανότητες να πετύχετε το στόχο σας.

Η συλλογή και έγκαιρη αποστολή των απαραίτητων δικαιολογητικών στις διευθύνσεις των πανεπιστημίων ή των συνεργαζόμενων φορέων είναι μια διαδικασία που γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή, διότι η έλλειψη ενός σημαντικού εγγράφου μπορεί να οδηγήσει αυτόματα στην απόρριψη του υποψηφίου. Μέσα από την εμπειρία μας εξασφαλίζουμε στον υποψήφιο την ομαλή και σωστή έκβαση αυτής της διαδικασίας και εγγυόμαστε την αποδοχή του σε ένα τουλάχιστον πανεπιστήμιο. Για το λόγο αυτό οι αίτησεις μας σε πανεπιστήμια της Γερμανίας έχουν εγγύηση αποδοχής επιστροφής χρημάτων*

*ισχύει για το σύνολο των αιτήσεων που θα αποφασιστεί μετά την έρευνα μας και την επιλογή των συμβούλων μας (εξαιρούνται οι Ιατρικές Σχολές)

Email

Στείλε ένα μήνυμα!

9 + 3 =

Info

Επικοινώνησε ή έλα στο Διάλογο

Email

info@dialogos.net.gr

Τοποθεσία

Μπαλταδώρου 11
Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 54631

Τηλέφωνα επικοινωνίας

Γραμματεία: 2313053435
Κινητό: 6943112212

Share This