Επαγγελματική αποκατάσταση στη Γερμανία

Αν ενδιαφέρεστε να εργαστείτε σε έναν από τους αναπτυσσόμενους επαγγελματικούς κλάδους στη Γερμανία, σας ενημερώνουμε και σας κατευθύνουμε ώστε να αποκτήσετε όλα εκείνα τα απαραίτητα εφόδια (βιογραφικό, συνοδευτική επιστολή, γλώσσα, συνέντευξη) που θα σας βοηθήσουν στην άμεση επαγγελματική σας αποκατάσταση.

Στείλε μήνυμαΚάλεσε μας τώρα

Η αγορά εργασίας στη Γερμανία

Σήμερα, η Γερμανία αποτελεί τη μεγαλύτερη οικονομικά δύναμη και την πιο καινοτόμα στην Ευρώπη, ενώ στην παγκόσμια κατάταξη βρίσκεται στην 5η θέση, όσον αφορά την οικονομική της ισχύ. Αυτό συντελεί στην έντονη επιθυμία των Ελλήνων και των υπόλοιπων Ευρωπαίων να μεταναστεύσουν στη χώρα αυτή για να εξασφαλίσουν μια πολύ καλή επαγγελματική πορεία.

Η Γερμανία είναι μια ιδιαίτερα δελεαστική χώρα για όλους όχι μόνο επειδή συνδυάζει μια καλή ποιότητα ζωής με ένα καθαρό και όμορφο περιβάλλον αλλά και επειδή η αίσθηση της ασφάλειας και της τάξης είναι υψηλή σε όλους τους τομείς.

Το πιο εντυπωσιακό, όμως, με αυτή τη χώρα είναι το χαμηλό ποσοστό ανεργίας (5,5%) και ο αρκετά υψηλός μέσος όρος μισθών που βοηθάει τους πολίτες/κάτοικους της χώρας να έχουν ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.

Επαγγελματικοί κλάδοι με έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού:

  • Προσχολική εκπαίδευση και απασχόληση (έως και 3.895μισθός)
  • Νοσηλευτικό Προσωπικό (έως και 3.806μισθός)

  • Μηχανολόγος Μηχανικός στη Λειτουργία και Συντήρηση (έως και 5.718μισθός)

  • Τεχνικός Οχημάτων με Κινητήρα (έως και 3.302μισθός)

  • Λιανικές Πωλήσεις (έως και 6.275μισθός)

  • Κοινωνική Εργασία και Κοινωνική Λειτρουργός (έως και 4.230μισθός)

  • Γηριατρικός Νοσηλευτής (έως και 3.125μισθός)

  • Εκπαιδευτικός (έως και 6.495μισθός)

  • Ηλεκτρολόγος (έως και 3.814€ μισθός)

Σας βοηθάμε να πετύχετε τους επαγγελματικούς σας στόχους σε 4 απλά βήματα.

Συγγραφή Βιογραφικού

Στο Dιάλογο επενδύουμε στη δημιουργία ενός καλοστημένου και πρωτότυπου βιογραφικού, στοχεύοντας να σε βοηθήσουμε και να σε κατευθύνουμε να βρεις και να καταγράψεις τα δυνατά σου σημεία. Με αυτή τη διαδικασία θα έχεις στα χέρια σου ένα βιογραφικό, σε 2 γλώσσες: Γερμανικά & Αγγλικά, το οποίο θα μπορείς να διαμορφώνεις ανάλογα με κάθε περίσταση.

Ακόμα μπορούμε να αξιολογήσουμε ΔΩΡΕΑΝ το βιογραφικό σου και να σε ενημερώσουμε εάν είναι ικανοποιητικό για να διεκδικήσεις μια θέση εργασίας στη Γερμανία. Θα λάβεις αναλυτική βαθμολογία σε 5 άξονες (πάντα σε σχέση με το πως αξιολογούν οι Γερμανικές εταιρίες τα βιογραφικά).

Συνοδευτική Επιστολή

Μια στοχευμένη συνοδευτική επιστολή δεν αφήνει πολλά περιθώρια απόρριψης από τους μελλοντικούς σου εργοδότες και ειδικά στη Γερμανία, είναι απαραίτητη! Η συνοδευτική επιστολή έρχεται να ενισχύσει το βιογραφικό σου σημείωμα παραθέτοντας τις εμπειρίες, τις γνώσεις και τις δεξιότητες σου με τέτοιο τρόπο ώστε να αποκαλύπτονται τα δυνατά στοιχεία του χαρακτήρα σου.

Συνδυάζοντας όλη τη γνώση και την εμπειρία μας μαζί με το δικό σου ενθουσιασμό, δημιουργούμε μια δυνατή συνοδευτική επιστολή που μαζί με το βιογραφικό σου, σε τοποθετούν αυτόματα στη λίστα των καλύτερων υποψηφίων για τη θέση που επιθυμείς.
Σου ετοιμάζουμε μέχρι 5 διαφορετικές συνοδευτικές επιστολές.

Έρευνα

Έχοντας χτίσει γερές σχέσεις αλλά και ενα εκτεταμένο δίκτυο συνεργατών με την Γερμανία, μπορούμε και εντοπίζουμε με βάση το επαγγελματικό προφίλ σου τις εταιρίες στις οποίες θα ήθελες και θα μπορούσες να εργαστείς και προωθούμε άμεσα την αίτηση σου σε αυτές.

Η διαδικασία αυτή περιλαμβάνει μια εκτεταμένη έρευνα αγοράς, καταλήγωντας σε 10 πιθανές θέσεις εργασίας που ταιριάζουν στο επαγγελματικό σου προφίλ. Έπειτα αφού επιλέξεις 5 από αυτές προχωράμε στο στάδιο των αιτήσεων. Επιπρόσθετα, σε πληροφορούμε και σε καθοδηγούμε για τη καθημερινότητα και το κόστος ζωής στην πόλη στην οποία πρόκειται να μετακομίσεις.

Συνέντευξη

Έχοντας δημιουργήσει μια αρκετά δελεαστική αίτηση με ένα καλοστημένο βιογραφικό και μία στοχευμένη συνοδευτική επιστολή είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα περάσεις στο επόμενο στάδιο της συνέντευξης. Για αυτό το στάδιο, ο Διάλογος σε βοηθάει και σε προετοιμάζει κατάλληλα με προσομοιώσεις και role playing games.

Στόχος μας είναι να σου δώσουμε τα απαραίτητα εφόδια ώστε να αναπτύξεις τις δεξιότητες που χρειάζονται για να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση και σιγουριά για τον εαυτό σου και να περάσεις με επιτυχία το αρκετα αγχωτικό στάδιο της συνέντευξης εξασφαλίζοντας τη θέση που επιθυμείς.

Email

Στείλε ένα μήνυμα!

2 + 6 =

Info

Επικοινώνησε ή έλα στο Διάλογο

Email

info@dialogos.net.gr

Τοποθεσία

Μπαλταδώρου 11
Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 54631

Τηλέφωνα επικοινωνίας

Γραμματεία: 2313053435
Κινητό: 6943112212

Share This